Tips voor blije planten

Vakantie

Ga je op vakantie? Dan is het handig om grote vazen te gebruiken zodat je planten voldoende water kunnen krijgen. Zo hebt je geen plantenoppas meer nodig en zijn je planten blij.

Standplaats

Naast dat planten graag de juiste hoeveelheid water willen, is een goede standplaats ook belangrijk. Kijk daarom altijd welke standplaats het beste is voor je plant. Weet je niet wat de naam van de plant is? Er zijn veel apps die doormiddel van een foto de plant kunnen herkennen. Zoals PlantSnap.

Voorkom kalk / Kalk verwijderen uit de vaas

Het water wat wij uit de kraan halen zit kalk in. Daardoor kan een kalk rand ontstaan in de vaas. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van regenwater. Hierdoor zal er geen kalk rand ontstaan.

Te veel gedoe? Gebruik dan (schoonmaak)azijn. Vul een emmer met lauw water en doe daar een klein beetje (schoonmaak)azijn bij. Laat de vaas daar 10 tot 15 min weken. Schrob indien nog nodig en maak de vaas goed droog. Let op! Dit geldt voor glazen vazen die volledig bestaan uit glas en dus geen bedrukking of dergelijks hebben.

Voeding

Plantenvoeding is belangrijk om je plant gezond te houden. In de voeding zitten stoffen zoals stikstof, fosfor, kalium, calcium en magnesium. Deze stoffen zorgen ervoor dat de plant meer weerstand heeft voor beestjes en ziektes. 

Het is belangrijk om de juiste voeding te kiezen. Dit kunt u doen door de plant op te zoeken en te kijken welke voeding daarvoor geschikt is. Tevens kunt u dit ook in een tuincentrum vragen. 

Daarnaast is het ook cruciaal om de goede aarde te gebruiken. Speciaal voor binnen planten en de soort. De ene plant heeft hogere zuurgraad aarde nodig dan de andere plant. Dit staat vaak op de zak aarde zelf.

Hoe werkt het?

Stap 1: Haal de plant uit de pot.

Stap 2: Maak het touw nat en neem de juiste lengte (zie gebruiksaanwijzing, standaard meegeleverd).

Stap 3: Wikkel het touw om de plant. Stop de plant weer in de pot en doe de andere kant van de waterbrug in een vaas.

Wij maken gebruik van cookies op onze website. Als je op onze website blijft, ga je automatisch akkoord met het gebruik hiervan. Bekijk het privacy statement voor meer informatie.